Cupa merge la Madrid!

Prima cupă Europa League merge la  Athletico Madrid! Echipa a reușit performanța în compania celor de la Fulham, învingând cu scorul de 2-1 (1-1 la pauză) după 120 de minute incendiare. Meciul s-a disputat cu casa plină în Germania pe arena celor de la Hamburg,  HSH Nordbank Arena.

Echipele de start:

Athletico Madrid:

43. David De Gea 17. Ujfalusi, 21. Perea, 18. Alvaro Dominguez, 3. Antonio Lopez (capitan) 19. Reyes (14. Salvio ’78), 12. Paulo Assuncao, 8. Raul Garcia, 20. Simao Sambrosa (9. Jurado ’68) 7. Forlan, 10. Aguero (2. Valera ‘119).

  • Rezerve: Robles, Valera, Camacho, Jurado, Salvio, Juanito, Cabrera;
  • Jucător(i) avertizaț(i): Salvio (cartonaș galben min. 107), Garcia (cartonaș galben min.114), Forlan (cartonaș galebn min.117);
  • Tacti: 4-4-2                                                                                       ;
  • Antrenor: Quique Sanchez Flores.

Fulham:

1. Schwarzer 6. Baird, 18. Hughes, 5. Brede Hangeland, 3. Paul Konchesky 16.  Damien Duff (10. Nevland ’84), 20. Etuhu, 13. Danny Murphy (capitan)  (27. Greening ‘118), 29. Simon Davies 11. Gera 25. Bobby Zamora (23. Dempsey ’55).

  • Rezerve: Zuberbuhler, Pantsil, Nevland, Riise, Dempsey, Greening, Dikgacoi;
  • Jucător(i) avertizaț(i): Hangeland (cartonaș galben min.63);
  • Tactică: 4-4-1-1;
  • Antrenor: Roy Hodgson.

Partida a fost condusă la centru de italianul Nicola Rizzoli, ajutat la cele două tușe de Cristiano Copelli (ITA) și Luca Maggiani (ITA).

Prima ocazie de gol a meciului a fost la poarta londonezilor în minutul ’12, când Forlan servit perfect de Aguero, trimite mingea din colțul careului mic în stâlpul din stânga porții aparate de Schwarzer. După 20 de minute de joc pasiv, în minutul ’32 același Diego Forlan reușește să înscrie după un șut ratat al coechipierului sau din atac (Aguero), golul fiind suspect de offside. Așadar 1-0 Athletico.  Bucuria celor din Madrid a durat doar 5 min, galezul Simon Davies izbutește să-l învingă pe tânarul portar David de Gea cu o execuție superbă la colțul scurt, faza fiind construita în proporție de 70% de Bobby Zamora. Cele 45 de minute s-au încheiat cu scorul de 1-1. O repriză bună, spectaculoasă, dominată în mare parte de Athletico (25 de șuturi spre poartă, 10 pe poartă și 7 cornere)  și cu o echipă Fulham foarte bine pusă în teren de către experimentatul antrenor Roy Hodgson (62 de ani)  și condusă din iarbă de Danny Murphy căpitanul echipei.

A doua repriză începe în aceeași notă, echipa spaniolă în atac, iar Roy’s boys oferind lecții gratuite de tactică și poziționare, perfect dirijate din teren de puternicul fundaș central Brede Hangeland. De subliniat în repriza secundă ar fi schimbarea din minitul ‘55 a lui Zamora cu, Clint Dempsey, câteva ocazii anemice la ambele porți rezolvate cu ușurință și ploaia ce a pus stăpânire pe arena din Hamburg. Cele 90 de minute se încheie cu același scor 1-1. Urmează două reprize de prelungiri intense,

Echipele vizibil obosite revin pe gazonul îmbibat de apă, dar perfect funcționabil.  Zamora (înlocuit în min 55) oferă imaginea serii, cu mâna pe inimă, parcă sugerând cum trebuie abordată ultima jumătate de oră … cu sufeltul.

Prima repriză de 15 min se sfârseste după același scenariu prost, extremele celor din Madrid centrează, Hangeland și Hughes resping cu capul de lângă Aguero și Forlan. Repriza a doua de prelungiri aduce și golul victoriei înscris în minutul 117 de către Diego Forlan, care deviaza în poartă, printre picioarele ghinionistului Hangeland, pasa de manual oferită de argentinianul Aguero. Scor final Athletico Madrid – Fulham 2-1!

Fulham rămâne cu gustul amar al eșecului, dar și cu gandul la parcursul fantastic ce le-a asigurat prezența în finala de la Hamburg, iar Athletico Madrid este încoronată regina cea mică a Europei.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: