Grupa A

AFRICA DE SUD      MEXIC             URUGUAY          FRANȚA

  • Africa de Sud, țara gazdă a turneului, este o echipă modestă, ce nu poate avea pretenții la titlul mondial, singurul avantaj fiind aportul publicului ce îi poate purta spre victorii (vezi cazul Coreea de Sud din 2002). Antrenorul echipei Carlos Alberto Pareira, este la al 2-lea mandat pe banca selectionatei Bafana-Bafana, prima oară conducând echipa între 2007 și 2008. Vedeta echipei este Bennedict McCarthy, câstigăror al Ligii Campionilor cu Porto în sezonul  2003-2004. Atacantul în vârstă de 32 de ani este golgeterul all time (31 goluri), iar în prezent evoluează la gruparea engleză Blackburn Rovers. Alți jucători reprezentativi pentru naționala africană sunt mijlocașul celor de la Everton Steven Pienaar și  Aaorn Mokoena căpitanul echipei ce evoluează la Portsmouth.

Predicție loc ocupat în grupă: 4.

  • Mexic, este o echipă echilibrată, cu o aparare solidă condusă de Rafael Marquez (căpitan) jucătorul celor de la Barcelona, fiind un foarte bun executant de lovituri libere. Echipa este condusă de experimentatul antrenor Javier Aguirre in vârstă de 55 de ani. Pronosticul meu este ca vor trece de grupe și chiar vor ajunge până în faza sferturilor de finală, punând destule bețe-n roate adversarilor. Vedetele echipei sunt Rafael Marquez, Andres Guardado jucătorul celor de la Deportivo La Coruna, dar și cei 2 puști Carlos Vela de la Arsenal și Giovanni dos Santos de la Tottenham, împrumutat în acest sezon în Turcia la Galatasaray. în încheiere, Mexic este o echipă de urmărit.

Predicție loc ocupat în grupă: 2.

  • Naționala Uruguayului o pot cataloga ca pe o echipă bună a Americii de Sud, dar având un mare minus, inconstanța și indolența specifică sud-americanilor. Trupa condusă de batranul antrenor Oscar Washington Tabarez (62 de ani) este contracandidata directă a formației conduse de Javier Aguire, Mexic, pentru obținerea locului 2 in grupa A. Vedeta echipei este pe departe Diego Forlan, atacantul celor de la Atletico Madrid. Pe lângă Forlan mai apare Luis Suarez, un atacant de 23 de ani ce evoluează  la Ajax, fiind cosiderat perla Uruguayului, având 10 goluri înscrise în preliminarii. În cele din urmă să nu-i uitam pe Cristian Rodriguez, extrema celor de la Porto și pe Diego Lugano căpitanul echipei, component al echipei Fenerbahce.

Predicție loc ocupat în grupă: 3.

  • Reprezentativa cocoșului galic, Franța, pe hârtie este pe departe favorita grupei și de ce să nu fiu realist și a turneului. Cu un lot foarte puternic, Franța, are ca obiectiv câstigarea trofeului pierdut in 2006 în fața Italiei. Dezavantajul echipei este antrenorul Raymond Domenech in vârstă de 58 de ani, un tip deștept, dar care nu este cel mai potrivit pentru a onora banca francezilor. Un alt dezavantaj este că în momentul de fată echipa trece printr-o perioadă de tranziție când se schimbă generațiile și încă nu au pus la punct un lot omogen. Despre vedetele echipei care au fost alese în lotul provizoriu îmi este greu să vorbesc, Franța in sine este o vedetă. La capitolul absențe aș sublinia neconvocarea lui Karim Benzema  atacantul celor de la Real Madrid care nu a confirmat la gruparea madrileană.

Predicție loc ocupat în grupă: 1.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu